ISAAC

за проектот

Цел на проектот :”Странските студенти – акција за адаптирање на интер-културни активности” е да се создаде мрежа за соработка и да се создаде модел на поддршка за странските студенти и корисни алатки кои ќе им помогнат да се прилагодат на новата средина, со цел да се зајакне меѓународниот карактер на универзитетите од земјите помалку привлечни за студентите, засновано врз искуството на попривлечните земји.
Прочитај повеќе

Објави

Hовости

Настан за мултипликатор на ISAAC во Северна Македонија

Настан за мултипликатор на ISAAC во Северна Македонија На 30.11.2022 година, Профицио како дел од проектот ИСААК – ”Странските студенти – акција за адаптирање на интер-културни активности” организираше настан каде …

3 МЕЃУНАРОДЕН СОСТАНОК

3 МЕЃУНАРОДЕН СОСТАНОК Состанокот беше организиран на 14-ти и 15-ти јуни 2022 година од страна на PANEPISTIMIO THESSALIAS. Сите партнери беа присутни физички. Целта на состанокот беше да се разговара …

2 МЕЃУНАРОДЕН СОСТАНОК

2 МЕЃУНАРОДЕН СОСТАНОК Состанокот го отворија претставниците на COFAC: Ана Куња и Констанца Баросо со презентирање на агендата на состанокот. Состанокот беше во хибридна форма. Сите партнери беа присутни физички. …