Партнери

Logo Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji

Универзитетот за економија и иновации во Љубљин

Универзитетот за економија и иновации во Љубљин е недржавен институт за високо образование, основан во 2001. WSEI нуди целосни програми за универзитетски дипломи во низа академски дисциплини. Оваа призната национална институција доби многу награди за понуда на образование ориентирана кон потребите на пазарот на трудот. Она што е важно, таа постојано ја менува едукативната понуда за да одговара на тие потреби. Овој универзитет има над 6000 студенти (од кои приближно 80% се воннаставни ученици) и скоро 400 вредно избрани и искусни дидактички кадри. Обезбедува карактеристично образовно искуство, преку низа стручни курсеви поврзани, поддржани од силно истражување и активности за пренос на знаење. WSEI се фокусира на градење мостови помеѓу деловниот и академскиот сектор.

Logo Lusofona

COFAC COOPERATIVA DE FORMACAO E ANIMACAO CULTURAL CRL

COFAC COOPERATIVA DE FORMACAO E ANIMACAO CULTURAL CRL е претставник на високо привлечните земји за странски студенти во нашиот тим. Тоа е непрофитна организација одговорна за управување со Универзитетот Лусофона - најголемиот приватен универзитет во Португалија, интегрирајќи 10 високообразовни институции во Португалија, Бразил, Зелено'ртски Острови, Мозамбик и Гвинеја Бисао. Универзитетот има над 10000 студенти и 1500 наставници собрани во 9 училишта. Овозможува 44 додипломски студии, 45 магистерски студии, 11 доктори на науки и 42 курсеви за пост-дипломски студии. Не само што е меѓународен по обем, туку има и огромно искуство во истражување и управување со европски и меѓународни проекти.

Profico Skopje logo

ПРОФИЦИО Скопје

ПРОФИЦИО Скопје е невладина организација основана во 2012 година со мисија да се залага за социјално вклучување преку поттикнување на економски просперитет, развој на мултикултурна демократија и унапредување на слободата на говорот. Иако е мал во бројки, голем е во соништата. Визијата на ПРОФИЦИО е подобрување на мултиетничката демократија што овозможува слобода на говор, учество на јавноста и социјално вклучување на маргинализираните групи и националните и локалните заедници. Организацијата се обидува да ја намали нетолеранцијата меѓу етничките групи. Се обидува да ги постигне своите цели соработувајќи со владата, слични организации во земјата и странство.

Logo Thessalia University

PANEPISTIMIO THESSALIAS

PANEPISTIMIO THESSALIAS е единствената високообразовна институција во централна Грција. Има 4 училишта со 17 одделенија - од кои 11 се на Факултетот за инженерство. Секторите се наоѓаат во четири главни градови во регионот. Запишува над 10000 студенти во своите додипломски и постдипломски програми и има над 1000 членови на персоналот. Универзитетот дејствува како консултант за општините и властите во Тесалија и е, на пример, одговорен за воведување на Интернет услуги на сите училишта во оваа област. Има широка мрежа на високообразовни институции и истражувачки организации што соработуваат на национално и европско ниво.

Fundacja ETEA Logo

FUNDACION ETEA PARA EL DESARROLLO Y LA COOPERACIÓN

FUNDACION ETEA PARA EL DESARROLLO Y LA COOPERACIÓN е непрофитна фондација вклучена во основањето и развојот на Универзитетот Лојола. Тој игра клучна улога во градењето на глобалниот универзитет отворен кон светот. Универзитетот е единаесетти од андалузиските универзитети и прва приватна високообразовна институција создадена како социјална иницијатива во автономниот регион. Има широка мрежа на училишта што соработуваат. Во мисија да се изгради мостот помеѓу социјалниот живот на градот и Универзитетот, беше основана областа за култура на универзитетот Лојола. Активностите на областа се отворени за јавноста.

Skip to content